I am a Believer (in you)!

Het onderwerp van mijn eerste echte blog is een referentie naar het prachtige nummer van Guy Sebastian, met als titel: Believer.

Dit liedje laat mij stilstaan bij wat ik zelf heb gevoeld, maar mijn gedachten gaan toch ook uit naar diegenen onder ons die te kampen hebben met geestelijke problemen. Degenen die zichzelf niet waardig genoeg vinden om hulp te ontvangen: Deze tijd met verscherpte maatregelen rondom Covid-19 maakt het voor de ‘normale’ mens al pittig om door te komen, laat staan de cliënten in de GGZ die afhankelijk zijn van een goeie internetverbinding om de wekelijkse therapiesessie mee te kunnen krijgen. Vaak het enigste lichtpuntje….
Mijn hart gaat onwijs naar jullie uit!

Voor jullie en voor eenieder die het nodig heeft dit te horen wil ik een zin uit bovenstaand liedje citeren: ”If you think I should leave
Sell it to me like a preacher (Like a preacher, like a preacher)
But you’ll never make me
Never make me a believer”

Ofwel: ik als Reiki behandelaar en vele andere hulpverleners in de GGZ, maar ook in de alternatieve sferen, zijn er voor je…hoe hard je ons ook wegduwt, als er ergens een stemmetje in jou zit dat bang is maar wel graag leven wil: wij zullen nooit verdwijnen. Onze liefde voor jou blijft.

Laat mij een klein stukje van mijzelf hier delen, voordat je denkt ”wat weet zij hiervan af”: ik heb zelf (met tussenpozen) therapie gehad, ook ik heb pure wanhoop gevoeld, ook ik heb op het randje gestaan. Wat mij meerdere malen gered heeft, waren de juiste mensen om me heen en het inzicht dat ik WEL wilde leven, maar zeker wist dat ik niet door kon op de manier waarop het allemaal ging.
Ik ben dankbaar voor die vechtlust en dat doorzettingsvermogen, want door de vele gesprekken door de jaren heen kwam ik erachter dat de meeste mensen juist in zichzelf keren, van wie je op den duur steeds minder hoort. Onder deze groep is naar mijn mening het percentage dat aan zelfmoord denkt, het grootst.

Ja, het is meteen een heftig thema dat ik aanboor. En het lijkt nu misschien ook dat dit mijn enige doelgroep is, maar dat zie je gelukkig verkeerd. 😉

Mijn gedachten gaan evengoed uit naar de ouders en alleenstaande moeders met kinderen, van wie de energie soms ver te zoeken is bij de zoveelste huilbui of het zoveelste ”plasje” middenin de nacht waarbij jij mee moet, omdat ze het alleen niet kunnen of durven. Engelengeduld dienen jullie te hebben, terwijl overdag al genoeg uitdagingen zichzelf aanbieden.

Maar ook naar de alleenstaande man of vrouw, met of zonder werk. Met of zonder een kinderwens. En vergeet ook onze ouderen niet!
Deze tijden gooien ons met een rotgang terug naar onszelf, wie zijn we als er geen afleiding van buiten is? Wie zijn we als we ineens allemaal in 1 huis vastzitten? Wie zijn we als we in isolatie of quarantaine moeten omdat er besmettingsgevaar is? Voor sommigen een enge gedachte, voor de introverte mens onder ons misschien iets minder. Maar voor alles geldt: we zijn en blijven mens. Met al onze gevoelens…

Door bovenstaande wil ik je laten weten dat je op mij kunt rekenen voor een Reikibehandeling, in de toekomst ook voor een LifeCoach sessie en boven alles voor blogs waarin ik maatschappelijke thema’s combineer met stukjes uit mijn eigen leven, met een Reiki sausje eroverheen. 😉 Mocht je ideetjes hebben of een stevig stukje feedback omdat mijn artikelen te cliché zijn: het is allemaal welkom!

Ik zie je graag terug bij de volgende! #staystrong #staysafe #letlovein #haveyourselfsomeReiki

Top